TV+Събитията в Афганистан са драматични. Талибаните вече контролират страната, след като

...
TV+Събитията в Афганистан са драматични. Талибаните вече контролират страната, след като
Коментари Харесай

Руслан Трад: Някои се учудват как неграмотни мъже с бради са превзели толкова бързо държава с 40 милиона население

TV+

Събитията в Афганистан са трагични. 

Талибаните към този момент управляват страната, откакто НАТО се изтегли, а силите на демократичното държавно управление не оказаха сериозен отпор.

Какво обаче следва оттук насетне: 

Ето какво написа Руслан Трад:

Последните данни, с които разполагаме впоказват, че талибаните са влезнали в Кабул. Събитията, които ни чакат - в това число в Европа - ще са тежки: от проблеми в сигурността в Централна Азия, Близкия изток и Балканите, до филантропична покруса. Някои се учудват по какъв начин необразовани мъже с бради са завладяли толкоз бързо страна с 40 милиона население - късият отговор е, че не става дума просто за хора с чалми, които тичат из картата. Този стандарт е директна последица от невъзможността на нашите телевизионни коментатори да обяснят какво се случва по света и в спор, в който България участваше години наред. Помните ли, че министърът на защитата уверяваше, че Афганистан е постоянен и там няма война?

Преди два дни писах, че лагерите в България са на 85% цялостни. Това е формалната информация - неофициалната е, че лагерите са цялостни и има дребна опция за нови места за настаняване. Много ог бягащите от Афганистан са дами и деца. Днешните вести дават още една опция да попитаме партиите ни дали имат проект за справяне с филантропична рецесия по границите или ще разчитат на популизъм и трафиканти, както до момента?



 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР